Коди деяких харчових добавок.
Фенол
Е230-Е232 – використовують при обробці фруктів (апельсини, банани.).
Потрапляючи в наш організм в малих дозах, провокує рак, а у великих – чиста отрута!!!
^
Фарбник Е163 - антоціан з виноградної шкірки.
Стабілізатор Е450 - нешкідливі фосфати, які необхідні для наших кісток.
Сорбітол
Е420 – підсолоджувач. Використовується в діабетичному живленні без всякого побоювання. Сорбіт – хороший жовчогінний засіб, сприяє поліпшенню мікрофлори кишечника.
У великих кількостях може викликати побічні ефекти: здуття живота, нудоту, розлад шлунку. Безпечна доза. Не більше 30-40 г в добу.
Е | Значення |
100-189 | Барвники. Підсилюють чи відновлюють колір продукту. |
200-299 | Консерванти. Підвищують термін зберігання продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезінфектанти. |
300-399 | Антиокислювачі. Захищають від окислення, наприклад, від прогоркания жирів і зміни кольору. |
400-499 | Стабілізатори. Зберігають задану консистенцію. Загусники, підвищують в'язкість. |
500-599 | Емульгатори. Створюють однорідну суміш незмішуваних продуктів, наприклад, води і масла. |
600-699 | ^ |
900-999 | Піногасники. Попереджають або знижують утворення піни. |
Заборонені | |
^ | |
Небезпечні добавки | |
Небезпечні: Е-102, 110, 120, 124 (понсо 4R), 127 | |
Викликають злоякісні пухлини: Е – 103, 105, 121, 123, 125, 126, 130, 131, 142, 152, 210, 211(бензоат натрію), 213-217, 240, 330(лимонна кислота), 447 | |
Викликають захворювання шлунково-кишкового тракту Е- 221-226, 320-322, 338-341, 407, 450, 461-466 | |
Алергени: Е -230, 231, 232, 239, 311-331 | |
Викликають хвороби печінки і нирок: Е –171-173, 320-322 | |
Шкідливі для шкіри: Е-230-232 | |
Викликають розлад шлунка: Е-338-341, 407, 450, 461-466 | |
Викликають розлад шлунка: Е-320, 321 | |
Особливо небезпечний емульгатор Е 330! | |
Класифікація згідно «Codex Alimentarius» |
Фенол
Е230-Е232 – використовують при обробці фруктів (апельсини, банани.).
Потрапляючи в наш організм в малих дозах, провокує рак, а у великих – чиста отрута!!!
^
Фарбник Е163 - антоціан з виноградної шкірки.
Стабілізатор Е450 - нешкідливі фосфати, які необхідні для наших кісток.
Сорбітол
Е420 – підсолоджувач. Використовується в діабетичному живленні без всякого побоювання. Сорбіт – хороший жовчогінний засіб, сприяє поліпшенню мікрофлори кишечника.
У великих кількостях може викликати побічні ефекти: здуття живота, нудоту, розлад шлунку. Безпечна доза. Не більше 30-40 г в добу.
Комментариев нет:
Отправить комментарий